Stanowisko firmy Microsoft nt. ograniczeń w handlu detalicznym

Podziel się z innymi!

Reddit

Microsoft podał właśnie swoje stanowisko na temat obecnych ograniczeń w handlu.

W związku z ogłoszonymi przez Kancelarię Premiera ograniczeniami w handlu detalicznym pojawia się wiele niejasności odnośnie odbioru zamówionych konsol w sklepach stacjonarnych na terenie galerii handlowych na czas.

Microsoft Polska w tej sprawie wydał oficjalny komunikat:

„W związku z zaistniałą sytuacją dotyczącą ograniczeń w handlu detalicznym wywołaną pandemią Covid-19, Microsoft pragnie zapewnić, iż ilości konsol Xbox Series X|S alokowane na polski rynek pozostaną bez zmian. Liczymy w związku z tym, że osoby, które złożyły zamówienia przedpremierowe, otrzymają konsole w terminie premiery, tj. 10.11.2020. Zakładamy też, że konsole Xbox Series X|S będą dostępne po premierze w sklepach internetowych oraz otwartych sklepach detalicznych. W celu uzyskania dalszych szczegółów nt. sprzedaży urządzeń marki Xbox prosimy o kontakt z poszczególnymi sieciami sprzedaży. Nasi Partnerzy detaliczni przygotowują rozwiązania po swojej stronie.”

Wszystko wskazuje na to, że w przypadku ulokowania sklepu na terenie galerii handlowej, możliwa będzie zmiana sposobu odbioru na dostawę kurierem, paczkomat lub specjalny, nieokreślony jeszcze punkt odbioru. W sklepach wolnostojących odbiór powinien być normalnie możliwy.

Jeśli tylko dowiemy się czegoś więcej na temat sytuacji w konkretnych sklepach, będziemy informować na bieżąco na łamach World of Xbox. Zapraszamy do śledzenia nas na Twitterze i Facebooku by być na bieżąco.

Autor wpisu:

Piotr Dudek

Człowiek i gracz. Od wielu lat gram na konsolach Microsoftu. Moją pierwszą był Xbox 360 w zestawie z Forza Motorsport 3. Jestem  fanem 4K na dużym ekranie.  Od 8 lat jestem w programie Xbox Insider, o którym często też tu piszę. GT: Marianek9.

Promocje Xbox od CDKeys